دانلود ترجمه کتاب وقعه صفین

۷ بازديد


سایت پروژه، فایل PDF کتاب پیکار صفین ترجمه پرویز اتابکی 52صفحه پی دی اف را با بهترین کیفیت و به صورت کامل برای شما عزیزان قرار داده است. پیکار صفین، ترجمه کتاب «وقعة صفین»، نوشته نصر بن مزاحم(212ق)، با تحقیق محمد هارون عبدالسلام است که به شیوۀ روایى تدوین یافته، قدیم‌ترین و مشروح‌ترین تک‌نگارى درشرح جنگ صد و ده روزۀ صفّین است که توسط پرویز اتابکى، به فارسى روان و سلیس، ترجمه شده است. با سایت پروژه پرو برای ادامه مطالب همراه باشید.

پیکار صفین pdf

مطالب کتاب که با روایت ورود امام(ع)به کوفه و خطبه او آغاز مى‌ شود، فقط گزارش وقایع نیست و حاوى نکات فراوان است، از جمله بیان موجبات بروز تدریجى هر واقعه، گفتگو ها، مکاتبات، مشورت ها، مذاکرات خصوصى، برخورد ها و رهنمود هاى امام(ع)در موارد مختلف. مصحح مصرى،متن کتاب را از شرح نهج البلاغۀ ابن ابى الحدید استخراج و با دو نسخۀ موجود کتاب مقایسه کرده است.

پیکار صفین

کتاب، داراى سه نسخه است: نسخه چاپ سنگى در 1301ق، در ایران؛نسخه چاپ بیروت در 1340ق؛نسخه سومى که مترجم، آن را از طریق مطالعه شرح نهج‌البلاغه ابن ابى‌الحدید، کشف نموده است. استناد مترجم، در نشر کتاب حاضر، به نسخه مستخرج از شرح ابن ابى‌الحدید و نسخه نخست بوده است (این نسخه، در فارسى با رمز «شنهج» مخفف نام نسخه مندرج در تلو شرح نهج‌البلاغه ابن ابى‌الحدید، معرفى شده و علامت[]، در ترجمه فارسى نیز نشانه اضافات و تصحیحاتى است که از روى این نسخه، بر نسخه اصل افزوده شده است)

پیکار صفین pdf

مؤلف با احاطه کامل به واقعه صفین مدخل و مخرج موضوع را به خوبى شناخته و انبوه اطلاعات خود را در هشت جزء به ترتیب زیر ساخته و پرداخته است: جزء اول از ورود على (ع) به کوفه و سامان دادن به اوضاع سیاسى- اجتماعى قلمرو حکومت خود آغاز و تا ارسال نمایندگانى به دمشق نزد معاویه جهت واداشتن وى به بیعت پایان مى‏یابد. جزء دوم، رایزنى‏ها و چاره جوییها، تبادل سفرا و نامه ‏ها تا تدارک و تجهیز دو سپاه عراق و شام را در بر مى‏گیرد. جزء سوم به بسیج عمومى و حرکت دو سپاه به سوى صحنه پیکار (صفین) اختصاص یافته است که در ضمن آن بسیارى وقایع جنبى مرتبط به جنگ را هم ترسیم مى‏کند. جزء چهارم مشتمل است بر آغاز پیکار و درگیرى میان دو سپاه که با رجز هاى جنگاوران دو سپاه حماسه ‏ها جان مى‏گیرد. در جزء پنجم مؤلف با مهارت روحیه جنگاورى و رزم ‏آورى دو سپاه و روح حماسى جنگ را به اوج مى ‏رساند. در جزء ششم درگیری هاى نظامى همراه با تلاشهاى سیاسى دو سپاه و تبادل سفرا و نامه‏ ها ادامه مى‏ یابد و با بن بست روبرو مى‏ شود. در جزء هفتم عزم جزم سپاه عراق جهت یکسره کردن کار جنگ و برترى روحیه و قدرت رزمى آنان تا پیکار لیله الهریر که سرنوشت سازترین مقطع پیکار بود، نشان داده شده است. و با حیله بالا بردن قرآنها و گفتگو بر سر داورى (حکمیت) به انجام رسیده است.

منبع :
https://medium.com/@prozhepro15848/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88%D9%82%D8%B9%D9%87-%D8%B5%D9%81%DB%8C%D9%86-fc6d281b77af

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.